dissabte, 22 de març del 2014

Pares i Fills

Ara que ha estat el dia del Pare vull fer una entrada amb cançons que tenen relació amb pares i fills.

Son moltes les cançons que artistes famosos han dedicat als seus fills. Alguns exemples son "Esos locos bajitos" d'en Serrat o el clàssic de Cat Stevens "Father and son" o John Lennon amb "beautiful boy (Darling boy)" per cert, cançó on diu una de les nostres frases preferides i mítiques que han passat a la història "la vida és allò que et passa mentre estàs ocupat fent plans". Però si ens sortim d'aquelles cançons més famoses podem trobar autèntiques joies.

Una de les meves preferides és "No basta" de Franco de Vita. El títol ja ho diu tot: NO BASTA. I ens dona mil i una raó de que no n'hi ha prou amb tenir un fill perquè és obligatori, perquè toca, perquè és el que s'ha de fer. No n'hi ha prou en donar-los tot allò material que necessiten i més, o portar-los al cole, o no parlar prou amb ells amb excuse d'estar cansats, per la feina…… sinó que el "que necessiten i s'ha de donar és AFECTE, que aprenguin a donar valor a les coses perquè tú, no seràs etern!"



I un cop li hem donat l'afecte i el carinyo que necessiten sobretot els primers anys de vida, tal i com ens explica Franco de Vita, li hauràs d'explicar més bé que la vida NO és fàcil, Que tindrà entrebancs, però que "viure és aprendre a aixecar-se" i que "mai et manqui el coratge per afrontar les teves pors i trobar el teu somni invencible". Això ens ho expliquen Els catarres en la cançó "de pares a fills" del seu últim disc postals i que ha estat guardonada en els premis Enderrock com la millor cançó i lletra del 2013 (per un cop estem d'acord). Per cert el disc és brillant amb cançons com "Invencibles", "de pares a fills", "Tokyo" o "Vull estar amb tu". A l'Arnau i a mi ens encanta!!! Ah! i te'l pots descarregar gratuïtament de la seva web! Si no el teniu, no sabeu el que us perdeu!!!.




Ara ja li hem donat afecte, tendresa, valors... l'hi hem ensenyat a valorar les coses que tenim, la cultura de l'esforç i que en la vida, tot i que no és fàcil, mai has de deixar de perseguir els teus somnis. I així, podem estar del tot segurs que serà un home/dona de futur, que sabrà espavilar-se en aquest món tan i tan complex sense tenir cap por. Podem estar tranquils, estigui on estigui i esperar que algun dia  se senti orgullós de l'educació, tendresa i carinyo que li hem donat, que ha rebut i que l'han marcat per ser la persona en la que s'haurà transformat. Així ens ho explica Anneke Van Giersbergen amb la cançó "My mother said". Ah! per cert qui pugui i vulgui ve el pròxim divendres 28-03-14 a la sala Razzmatazz de Barcelona. Una bona proposta si no sabeu que fer!



Ara bé, malgrat sigui ja un home o una dona independent, amb els peus assentats a terra, ell sempre sap com diu el mestre Serrat, que sempre estem al seu costat. Pel que necessiti, pel que faci falta. Així ens ho explica en la cançó "el teu àngel de la guarda" del disc "Mô". 
"Vigilo amb zel d'amant que res no aturi el teu camí franc i arribis sense cap entrebanc on la vida t'espera. No fos cas que el camí li fes basarda al teu àngel de la guarda""Pensa que sempre hi sóc. A tota hora i en qualsevol lloc. Només crida'm i ho deixaré tot per fer-te companyia. No fos cas que la nit li fes basarda al teu àngel de la guarda."




Arnau, Txell i Onofre.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada